Bull musk - unul și singurul de un fel

Boul de mosc este un animal în numele căruia se află intriga. În articolul nostru veți învăța istoria originii rasei și veți înțelege de ce acest animal este atât de unic.

Prezentarea generală a rasei

Bunicul de mosc este al doilea nume al bărbatului de mosc. Numele în sine provoacă inițial întrebarea, la ce familie de animale face acest animal? Grupul său de prieteni este destul de ambiguu: taurii și taurii clasici sunt principalii concurenți ai rudeniei în ceea ce privește similitudinea caracteristicilor.

Musk ox - singurul reprezentant în forma sa. Habitatul a dus la apariția a două subspecii. Prima categorie cuprinde locuitorii din regiunile nordice ale Canadei, iar a doua categorie este boii de mosc care trăiesc pe teritoriul Groenlandei și al Arhipelagului Canadian. Uneori există persoane în Norvegia, Siberia și Suedia.

origine

Oamenii de știință au stabilit că strămoșii de boi de mosc au existat acum câțiva milioane de ani. Această ipoteză este confirmată de prezența părului lung, asemănător cu lâna mamutului însuși. Centura arctică a continentului eurasiatic este locul de naștere istoric al boilor de mosc. Illinois glaciation le-a condus la migrație imediată, mai întâi în America de Nord, și de acolo în Groenlanda. În timpul perioadei pleistocene sa observat o încălzire puternică a climei, ceea ce a dus la o scădere a populației de reprezentanți ai moscului.

Predispoziția generică nu este stabilită astăzi complet. Până în secolul al XIX-lea, boul de mosc a aparținut subfamiliei taurului, dar acum se referă din ce în ce mai mult la subfamilia de capră. Descendenții lor sunt denumiți în mod obișnuit viței.

apariție

Boul de mosc este o fiară care este adaptată vieții într-un climat aspru, astfel încât aspectul său corespunde habitatului. Dacă vă uitați atent, puteți vedea lipsa părților în mod clar proeminente ale corpului. O cantitate imensă de lână crește vizibil volumul animalului.

Greutatea masculilor este de aproximativ 350 kilograme, iar înălțimea la greabăn este de 150 de centimetri. Femelele au o greutate corporală mai mică de două ori mai mare decât cea a masculilor, iar înălțimea lor ajunge la 120 cm. Bovinele de muguri care trăiesc în captivitate sunt mult mai mari: bărbații cântăresc aproximativ 650 kg, iar femelele 300 kg. Lungimea corpului este determinată de intervalul de la 190 până la 260 de centimetri. Alimentarea cu alimente în diferite părți ale regiunii determină diferența în mărimea animalelor.

Cocoșul este specific cavei, transformându-se ușor în partea din spate îngustă. Membrele posterioare ale boilor de mosc sunt de un ordin de mărime mai lungă decât cea din față. Picioarele se disting prin înălțimea lor și copitele lor - rotunjimea pentru mișcarea confortabilă pe terenurile muntoase.

Capul este mare și alungit. Coarnele sunt strâns atașate la frunte, au o formă de înfășurare a structurii și sunt folosite ca un atribut de protecție atunci când atacă inamicii sau se concurează unul cu celălalt. Este de remarcat faptul că coarnele femelelor sunt semnificativ mai înguste la bază și mai scurte decât la bărbați. Culoarea ochilor - maro. Urechile sunt mici și îngrijite, precum și coada, ascunzându-se sub șocul părului.

Puiul de tauri este gros și ajunge la pământ. Culoarea părului variază de la maro închis până la complet negru pe fața și corpul inferior, iar în alte zone, de la maro la alb. Este surprinzător faptul că părul este alcătuit din patru categorii: ghiduri, paza celor trei ordine de mărime, două ordine intermediare și puf.

reproducere

Femele de boi de mosc sunt capabili să poarte urmași de la un ani și jumătate. Puberta de sex masculin are loc oarecum mai mult și are loc la vârsta de doi sau trei ani. Femelele sunt fertilizate până la vârsta de paisprezece ani și de obicei poartă un pui. Cu o alimentație de înaltă calitate și obișnuită, fetele de boi în timpul nașterii copilului poartă în fiecare an copii.

rație

Musculoscul este considerat un erbivore. Willows, sedges, raznotravya - dieta obișnuită. În cursul evoluției sale, boii de mosc s-au adaptat la o mulțime de culturi din Arctica. Datorită climatului dur în majoritatea vieților lor, sunt forțați să se hrănească cu resturile plantelor situate sub adăpostul de zăpadă. În lunile de vară, boii de mosc vizitează soluri solide pentru a îmbogăți corpul cu minerale utile.

Dușmanii boilor de mosc

Lupii, urșii, războinicii și oamenii pot fi atribuite dușmanilor boilor de mosc. Taurul are o rezistență suficientă și este capabil să protejeze atât pe sine cât și pe descendenți. Cu un atac masiv asupra lor, ei cooperează într-un cerc și încearcă să-l tragă pe atacator în mijloc pentru a înscrie. Dacă această metodă nu ajută, atunci ei fug. Este aproape imposibil să scapi de boul de mosc de la un bărbat, deoarece animalul este împușcat imediat dintr-o armă.

Aplicare umană

Pentru o persoană este deosebit de important să se obțină un substrat de bob de mosc, care are o textură moale și proprietăți de încălzire. Moluții de boi de muguri vin în aprilie și continuă în funcție de temperatura ambiantă. O persoană sănătoasă poate da mai mult de două kilograme de puf. În captivitate, se obține prin pieptănare, iar animalele sălbatice se îndreaptă spre cer.

Mâncarea de boi de muguri este adesea infestată cu note de mosc și seamănă cu gustul de carne de vită. Grăsimea din carne este similară cu cea de carne de oaie și reprezintă 30% din masa corporală totală.

Bunicul de mistreț este o specie rară de animale care este atent protejată în Arctica și necesită reinstalare. Populația de boboci de mosc din nord poate umple un sit ecologic gratuit. Este posibil ca în viitorul apropiat boul de mosc să fie asimilat cu speciile de vânătoare de animale.

Загрузка...

Vizionați videoclipul: The Economics of Airline Class (Decembrie 2019).

Загрузка...

Загрузка...

Categorii Populare