Speciale și rațe atractive Gogol

Gogol sau Gogol obișnuit este o mică rață de scufundări. Are un aspect ciudat și atractiv. În Rusia, au știut despre aceasta din cele mai vechi timpuri și a fost considerat foarte util pentru gospodărie. Dar acum este o pasăre deosebit de sălbatică, care poate fi văzută în aproape toate rezervoarele mari. Și acum citiți cea mai amănunțită prezentare despre cine este rața Gogol, veți găsi, de asemenea, fotografii și videoclipuri ale acestei păsări în articolul nostru.

Cum arată Gogol?

După cum se arată în fotografia de mai jos, rața Gogol este de dimensiuni medii și are o construcție destul de ciudată. Gâtul ei este destul de scurt, iar capul pe fundalul corpului ei pare destul de mare și masiv. Corpul lui Gogol are o lungime de aproximativ 50 cm, rata medie a anvergurii este de 70-75 cm. Greutatea unei rațe poate varia de la 0,5 kg la 1,2 kg, iar drakul - de la 0,75 kg la 1,25 kg.

Comparativ cu restul rațelor, Gogol este destul de ușor de observat. Capul său primește contururile unui triunghi - datorită coroanei ușor convexe și ascuțite. Ciocul acestei păsări este destul de scurt și are un mic cui îngust. Cel mai elegant penaj la bărbați. Au pene negre pe capul lor cu un luciu metalic. De asemenea, sub ochi și în apropierea ciocului există pete albe vizibile.

Irisul lor este galben, dar este doar în pasărea de anul doi, iar la tineri este roșiatic. Cioc, ca și capul unei culori metalice negre. De asemenea, coada neagra si aproape toata spatele. Perungul alb strălucitor este pe părțile laterale, pe burtă și pe piept, și pe umeri există și o mică bandă alb-negru. Aripile bărbatului sunt negru-maro, dar au și o "oglindă" albă pe pene de aripă secundară.

Piciorușe portocalii masculine cu membrane mai întunecate. Aspectul femeii Gogol este mai modest. Penajul său este dominat de nuanțe gri și maronie. Capul este acoperit cu un penaj maroniu închis, iar pe gât este un guler alb îngust. Irisul este galben pal sau alb.

Ciocul, ca și capul, este gri închis. Partea superioară a trunchiului femelei este acoperită cu pene cenușii și partea inferioară a torsului este albă. Colorația aripilor este aceeași cu cea a masculilor, dar pe lângă "oglinda" există două benzi albe pe partea superioară a aripii. Picioarele femelelor nu sunt portocalii, ci mai degrabă galbene. Păsările tinere sunt foarte asemănătoare în colorarea cu femela.

Unii experți sunt înclinați să creadă că speciile Gogol trebuie împărțite în două alte subspecii, și anume Eurasia și America. Un astfel de gând a apărut datorită lungimii variabile a ciocului și a greutății păsării. Dar majoritatea consideră încă că Gogol este o viziune monotonă, de cele mai multe ori ambele subspecii sunt amestecate.

Știi, Gogol poate fi recunoscut prin voce

Vocea lui Gogol poate fi recunoscută numai în timpul demonstrațiilor maritale. Încercând să impresioneze femeia, bărbatul face un strigăt clar audibil: "bi-biiiizzz". Arată ca o scârțâie de iepure. Femela răspunde bărbatului cu un strigăt: "Burrr-Burrr". Chiar și în timpul zborului, aceste rațe emit un fluier clar audibil. Este mai clară și mai rezonantă decât alte specii de rață, de aceea un astfel de fluier este bine și clar audibil de la o distanță mare.

Unde pot să întâlnesc pasărea?

Această specie de rațe este bine aleasă de lacuri forestiere mari și de râuri liniștite, adâncimea căreia nu depășește 4 metri. Acest fapt este foarte interesant, având în vedere că pasărea însăși se poate scufunda până la o adâncime de 10 metri. De asemenea, asigurați-vă că la țărm, iazul trebuie acoperit cu vegetație lemnoasă. În timpul iernii, acestea se găsesc în golfuri sau lagune cu adâncime mică.

Cum se reproduce?

Puberta la aceste rațe se produce la vârsta de două ani. Formarea perechilor apare în timpul migrației de iarnă a păsării. Acest lucru se datorează faptului că bărbații și femeile hibernează separat, sau mai precis, în diferite latitudini. Pe site-urile de reproducere Gogoli sosesc în perechi la începutul lunii martie. Ele încep să cuibăresc la începutul lunii aprilie sau mai. Pentru cuiburi, golurile sunt folosite în copaci care au fost formați în mod natural.

Înălțimea cuibului preferat este de 10 m până la 15 m. De asemenea, copacii mari sunt preferați. Dacă nu sunt adesea deranjați de oameni, ei pot cuiburi lângă așezări. Perechea poate folosi cuibul o dată pentru câteva decenii. De asemenea, același cuib poate fi folosit de mai multe femele, dar apoi toți urmașii mor.

Cuibul în cuib este praful de lemn natural, precum și coborârea femelei. Numărul unui ambreiaj variază de la 5 la 13 ouă. Ouăle sunt destul de mari și au o coajă verde sau verzui-albastru. Perioada de incubație este de aproximativ 30 de zile. Rațele de incubație sunt acoperite cu negru pe partea de sus și alb în jos de jos.

Deja în a doua zi, rațele scapă din cuib după rață-mamă și se grăbesc la apă. La vârsta de două săptămâni, puiul devine complet independent. Abilitatea de a zbura este dobândită la vârsta de aproximativ 60 de zile. Atât păsările tinere, cât și cele adulte, se hrănesc cu nevertebrate, pe care le găsesc în partea de jos a rezervorului, precum și pești mici în dieta lor.

Gogol este o pasăre despre care strămoșii noștri știau bine.

În Rusia antică, ouăle de gogol și în jos erau foarte apreciate, care rămân în cuib. Din cronici se știe că colecția de ouă și puf a fost numită la acel moment "rutina lui Gogol". Colecția a fost realizată de către colecționari profesioniști. De asemenea, populară și foarte profitabilă a fost reproducerea terenurilor Gogol. Unele dintre aceste meleaguri au servit drept cauză de jurământ printre vechii voievozi ruși.

Загрузка...

Vizionați videoclipul: Fidget Spinner Trick Shots. Dude Perfect (Noiembrie 2019).

Загрузка...

Загрузка...

Categorii Populare