Locuitor periculos al tropicilor și pădurilor - porc sălbatic

Pradă de pădure și doar o fiară formidabilă - un porc de pădure mare. Acest porc sălbatic nu este deloc inofensiv, ci destul de agresiv. Cum obținem astfel de afirmații și este acest animal cu adevărat periculos? Vă oferim să aflați mai departe.

caracteristici

Zoologii susțin că porcul mare de pădure este unul dintre animalele cele mai puțin studiate până acum. Și tocmai pentru că a devenit cunoscută despre existența ei doar la începutul secolului XX. Aceste animale au un caracter destul de neobișnuit, nu merg bine la contactul uman, dar cu un grad suficient de bunăvoință, sunt bine îmblânzite.. În prezent, în patria etnică a porcilor forestieri, este vânat în mod activ.

De fapt, animalul este sursa a două probleme: purtătorul virusului ciumei porcine și dăunătorul culturilor. Din cauza acestor două nuanțe, ei extermizează porcii și vierii sălbatici, dar nu sunt amenințați cu dispariția, deoarece aceste animale sunt foarte prolifice și rasă pe tot parcursul anului.

origine

Pentru prima dată, un mare porc de pădure a fost descris ca specie în 1904 de către naturalistul Olfield Thomas. Mai târziu, i sa dat numele latin Hylochoerus meinertzhageni (numit R. Meinerzhagena, de asemenea un naturalist din Marea Britanie). Primele exemplare, potrivit oamenilor de știință, au apărut în Africa mai aproape de regiunea ecuatorială.

Cu toate acestea, populația cea mai extinsă a porcilor forestieri sălbatici trăiește în Congo, Camerun, Zaire și Gabon. Soiurile locale de porcine sălbatice trăiesc în Ucraina, Rusia, Belarus, precum și în America și Asia. Acum, această specie de animale se găsește peste tot, unde există o pădure surdă.

apariție

Porcul sălbatic este impresionant în mărime - greutatea individului mediu este de aproximativ 76 kg, iar cea mai mare este de 275 kg. Creșterea atinge 110 cm și o lungime de până la 210 cm. Masculii sunt întotdeauna mai înalți și mai mari decât femelele. Întregul corp al animalului este acoperit cu lână neagră, și există și perne gri. Cu cât este mai mare porcul, cu atât devine mai chel. Capul masculilor iese în evidență și pare mare în raport cu corpul. La bărbați, "obrajii" sau "nodulii" sunt, de asemenea, exprimați în mod clar - proeminențe înfipterate fără păr, deasupra colților.

Aceste proeminențe protejează mistreții în lupte pentru femei și teritorii și, de asemenea, protejează ochii animalului de zgârieturi atunci când bate prin tufișuri groase. Detaliile caracteristice ale aspectului: o perucă mică pe frunte și pe gât. Coada femelelor și masculilor, cu o ciucure mică, destul de lungă, se prăvălește paralel cu solul în timpul alergării. De asemenea, porcii sălbatici din pădure au glande speciale care produc un secret mirosos.

Mirosul neplăcut pentru oameni este de obicei mai puternic la bărbați, deși femelele "miros dulce" nu mai puțin. Animalele marchează teritoriul, se recunosc reciproc și tinerii lor. Picioarele porcilor forestieri cu picioarele cu patru picioare, degetul nu este puternic dezvoltat. Nodul feminin este aproape imperceptibil, în plus, le lipsesc colții. Dar colții de sex masculin pot fi atât de lungi încât chiar se răsucesc, dar este destul de rar.

Reproducere și descendenți

Un bărbat puternic nu este doar șeful turmei, ci și șeful doamnei. Deoarece porcii sălbatici sălbatici trăiesc adesea în efective de aproximativ 20 de indivizi, bărbatul încearcă să acopere cât mai multe femei. Dar mai des, fiecare porc din turmă are propriile sale, câștigându-l în bătălie, bărbatul. Ierarhia bărbaților este susținută de lupte speciale pentru femei. Doi vierii accelerează și apoi coliziază frunțile. Cel mai puternic devine capul turmei și se menține întotdeauna în afară.

Creșterea porcinelor forestiere este foarte activă. Femela rămâne gravidă aproape imediat după nașterea puilor, astfel încât purceii se naște la fiecare 4-5 luni. Numărul de persoane din așternutul de la 2 la 4 mistreți. Înainte de debutul nașterii, porcul forestier părăsește turma comună și își aranjează un "cuib" pentru naștere. După ce copiii se naște și cresc puțin (o săptămână mai târziu), femeia se întoarce la efectiv. Mistrii pădurilor sălbatici sunt apărători excelenți ai doamnelor și urmașilor lor, păzind foarte agresiv teritoriul străinilor.

Porcii adesea hrănesc vecinii purtători, nu doar pe mamele lor. Acest lucru este legat genetic de faptul că doar 1-2 copii supraviețuiesc dintr-o așternută de 4 purcei. Cel mai adesea mistreții sunt vânate de hienă și, în plus, mistreții înșiși îi rănesc accidental pe tineri, apăsându-i cu ei în cuib. Maturitatea sexuală la tineri începe la 1,5 ani. În următoarea videoclip mistreț cu un pui în rezervă.

Modul de viață

Habitat preferat - păduri tropicale și păduri în general. Păsările de pădure se pot urca foarte înalt - în munți, până la cele mai impasibile păduri din tropice. Dacă teritoriul este păzit, porcii sunt activi mai ales în timpul zilei și dorm noaptea. În condiții mai libere, prădătorul încearcă să vâneze mai ales noaptea. Familie în porci forestiere din sânge - sunt extrem de în contact, ca societatea rudelor. Rar există un grup social de porc mai mic de 10 persoane.

Un cireadă trăiește de obicei și vânează pe teritoriul clanului său (aproximativ 20 de kilometri). Barbatul își marchează zona cu un secret ferocean, iar străinii nu se află în comunitate pe terenuri străine. Căi normale de turmă: la locul de iarnă și la locul de pășunat (zone cu iarbă groasă). În plus, efectivul vizitează în mod obligatoriu bălțile de noroi, unde înotul tânărului. Când murdăria se usucă, porcii freacă suprafața spatelui de copaci pentru a scăpa de gunoi și pentru a deveni mai curat.

alimente

Căutarea hranei în porcii pădurii sălbatice are loc în mod colectiv. Ei mănâncă absolut tot ceea ce vine și care poate fi considerat comestibil. În țările africane, porcii consumă de obicei fructe și plante, lăstari tineri. În alte regiuni, ei mănâncă fructe de pădure, ghindă, insecte și chiar rozători mici. În cantități mari, în vara și toamna, mănâncă iarbă. Pădurile sălbatice din pădure sunt fericiți să distrugă bambus, liane (dacă trăiesc în tropice). Vierii și vierii sălbatici razează cuiburile de păsări prin consumul de ouă.

Nu este exclusă mâncarea de carouri, mai ales cea care a fost lăsată în urmă de prădătorii mai mari după vânătoare. În curs sunt, de asemenea, larve de insecte, culturi culturale de săteni. Acesta este motivul pentru care porcii forestieri încearcă să sperie terenurile cultivate și să extermine. Mâncă mistreți și termiți, distrugându-și casele - termitarii. Deci, animalele primesc săruri minerale care nu sunt direct disponibile în natură.

Fapte interesante

  • De pe pielea brută și durabilă a porcilor forestieri, triburile africane au cusut scuturi militare cu sute de ani în urmă;
  • Porcul de vierme de mistret este cea mai apropiată dintre porcii forestieri;
  • Ierarhia ierarhiei implică reguli clare - indivizii mai tineri și mai slabi intră întotdeauna în spatele liderului, liderul merge mai departe, iar femelele - chiar la capăt;
  • Craniul de porc este un fel de trofeu pentru colecționari, mai ales dacă se păstrează colții pe craniu;
  • Partea frontală a capului masculului rezistă unei lovituri care cântărește mai mult de 200 kg.

Vizionați videoclipul: Ce mananci de 1$ in Filipine? (August 2019).

Categorii Populare