Tauri sălbatice: Ce descendenți ai acestor animale vechi există în natură?

Taurul sălbatic de animale sălbatice este un podoaba de natură sălbatică. Să vedem ce specii există în natură, cum diferă și cum arată.

America de Nord Bison

Unul dintre cei mai mari erbivore din America de Nord. Înălțimea corpului animalului atinge 2 metri, iar lungimea - până la 2,5 sau chiar 3 metri. Partea din față a corpului unui bizon este masivă, pronunțată, în timp ce partea din spate este mult mai slabă și masa musculară este mai mică. Pieptul, capul și partea din spate a animalului din America de Nord sunt acoperite cu lână, adesea filate.

Toți bizonii sunt corniți, dar coarnele sunt exprimate diferit. Animalele au o coadă scurtă cu o ciucure la capăt, costumul este mai ales maro, negru, dar există și persoane albe și gri. Există bizon de stepă și pădure. Stepa sălbatică de stepă este de obicei mai puțină pădure la aceeași vârstă, are mai multă lână, coarnele sunt ascunse de breton. Pădurea este un descendent direct al Bison priscus - bizon primitiv.

Taurul sălbatic din America de Nord se bucură de pășuni spațioase, câmpii semi-desert și o zonă bine luminată, păduri de pădure. Masa unui bărbat adult este mai mult de o tonă, femeile cântăresc mult mai puțin. În interiorul speciei, zoologii disting o altă specie, cea mai apropiată rudă a bizononului. Bizonul și bizonul s-au încrucișat între ei, iar urmașii lor, bizon, sunt folosiți de oameni din diferite țări pentru a lucra în câmpuri. De exemplu, în India sau Africa plutesc câmpuri cu ajutorul lor.

Bizonul european

Un alt membru al familiei taurului sălbatic. Este foarte asemănător cu un bizon, dar capul este mai clar definit și are o dimensiune mai mică. Bizonul european este cel mai mare mamifer din întreaga Europă. El este ultimul reprezentant al genului strămoșilor sălbatici de pe continentul european. Animalul are o culoare maro, un corp puternic (forma este mai aproape de pătrat), un rând alungit de lână de-a lungul coloanei vertebrale de la greabăn și o coadă scurtă.

Bizonul este împărțit în Bialowieza și Caucazian. Caucazianul avea o haină curată și mai groasă decât cea Belovezhsky. Din păcate, a fost în cele din urmă exterminat în 1927. Belovezhsky, ruda sa, locuieste in prezent in rezervatii europene si este protejat de Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii.

Taur de pădure

Pădurea sălbatică (turul pădurilor) sau Bos taurus primigenius a trăit în regiunile de stepă și de stepă de pădure din emisfera estică. Cele mai apropiate rude ale strămoșului lor forestier sunt acum efectivele de animale ucrainene. Turul forestier a murit ca rezultat al vânătorii active și al despăduririlor de către oameni. Moartea ultimului reprezentant al acestei specii a avut loc în 1627. În exterior, animalul arăta masiv, greutatea lui atingea o tonă, înălțimea lui era de 180 cm. Culoarea bărbaților era neagră, cu o dungă albă de-a lungul spatelui, iar femelele erau maronii cu o nuanță roșie.

Tururile de pădure au trăit în grupuri mici sau unul câte unul, numai pentru iarnă, combinate în turme mai mari. Astăzi, oamenii de știință din rezervația Ostvardersplass (Olanda) au introdus taurul Heck, care arată ca o pădure sălbatică. Datorită eforturilor zoologilor - crescătorilor de azi, putem vedea cum arăta turul pădurilor în viață.

Taur indian (Zebu)

Locuiește pe teritoriul Indiei în latitudinile tropicale și subtropicale ale continentului. Zebu aparține unei subdomenii independente care nu au legătură cu turneul în vreun fel. În India, acești tauri sunt folosiți pentru nevoile gospodăriei - aceștia îndeplinesc funcția de transport (cuprinsă în căruțe), asistenți pentru agricultori (arătați câmpurile). Zebu nu este numai onorat în India, ci este și mai ales respectat în Madagascar. Acolo, un taur sălbatic indian este considerat sacru.

În unele regiuni din India, zebu sunt traversate cu vaci domestice, rezultând hibrizi rezistenți care dau lapte și au mai multă putere decât o vacă obișnuită. Greutatea medie a unui astfel de animal este de 600-800 kg, suprafața corpului este netedă, există o "cocoș" caracteristică la greabăn și în piept. Există o Zebu nu numai în India, dar grădinile și rezervațiile mari le conțin (de exemplu, o grădină zoologică din Baku).

Gaur

Este considerat cel mai mare taur sălbatic din lume. Gauras sunt creaturi iubitoare de pace, dar foarte impresionante. Ea ajunge la o înălțime de 3 metri, greutate - mai mult de 1600 kg. În unele surse, gura se numește bizon asiatic sau indian. Culoarea este maroniu închis, picioarele sunt ușoare, netede, scurte și strălucitoare, îngrijite, dar coarne mari, perpendiculare pe pământ. În mediul natural, efectivele formelor Gaura se țin independent și fără teamă, deoarece chiar și tigrii atacă aceste animale extrem de rar.

Forma cultivată de gaur este de tip hayal (sau mitun). În India, aceste animale sunt foarte populare. Ele diferă de gaură doar în dimensiunea lor mai mică și coarnele mai mari de formă diferită. Gayals poate fi adesea întâmpinat liber plimbându-se pe străzi indiene sau prins într-un cărucior.

Загрузка...

Загрузка...

Categorii Populare