Cine este Nanda?

Stratul american, el este Nanda, în ciuda faptului că arată asemănător cu "fratele" său african, dar aparține unei alte familii și echipei (nandoobraznye) și are o serie de diferențe semnificative. Mai întâi de toate, este mult mai mic decât struțul cu care suntem obișnuiți și, de asemenea, locuim într-o altă localitate. Vom vorbi despre aceste păsări în detaliu.

habitat

Primul lucru pe care îl observați atunci când comparați aceste două specii de struți este numele lor. După cum știți, numele african este numit așa pentru că trăiește în Africa, dar cel american - în America. Nandu sunt păsări mari care trăiesc în savanele de latitudini subtropicale și temperate în America de Sud. În special, pot fi găsite în Argentina, Chile, Brazilia, Uruguay și Bolivia. În aceste țări, multe ferme care reproduc păsările de curte. Zona lor de habitat pentru a trăi în condiții naturale este spații largi deschise, cum ar fi savana, zonele joase, precum și platourile muntoase deschise ale Andelor.

Printre Nanda există mai multe specii care trăiesc în diferite localități. De exemplu, pasărea nordică alege un climat mai cald și zonele joase, dar speciile de Darwin preferă mai multe niveluri. Ei pot trăi în condiții de siguranță la o altitudine de 4500 de metri, precum și în zone mai reci din sudul continentului, de exemplu în Argentina.

Interesant de știut

După cum se dovedește, primele ferme de struți au apărut pentru prima dată în 1838 în America Latină. De atunci, aceste păsări sunt crescute aici nu doar pentru ouă, carne și pene, ci și pentru piele. Și, de asemenea, scoicile ouălor lor intră în afaceri. În prezent, în toată America Latină, există mai mult de 600 de ferme care reproduc Nanda.

Caracteristici și aspect

Oamenii de știință încă se certau despre rudenia africană și de struț America de Sud. Durează o mulțime de diferențe în aspectul și comportamentul lor. De exemplu, Nanda, deși nu știe cum să zboare, dar își folosește aripile. Când alergi, pasărea ridică o aripă în sus, prezentându-se ca o barcă cu pânze. Da, da, în acest caz, penele joacă rolul navigației. De asemenea, pe labe de această specie de struți nu are două degete, ci trei. Vedeți fotografia.

Există o versiune pe care Nanda este prima pasăre care nu a zbor, iar toate celelalte tipuri de struți au coborât deja de la acestea. Poate că așa este. În plus, există dovezi. De exemplu, speciile americane de la sfârșitul aripilor au unele procese ascuțite - ghearele, acestea putând fi văzute în fotografie. Aceste arme au fost posedate de strămoșii paleocenului.

Să ne uităm la apariția lui Nanda. Acestea sunt ratite destul de mari, care au un corp oval alungit, un gat lung, picioare mari si un cap mic. Arată la fel ca struțul african. Dar există diferențe. De exemplu, Nanda are trei degete de la picioare, astfel încât acestea să se înrăutățească, au și gâtul acoperit cu pene, așa că pare puțin mai ciudat. Pentru autoapărare, natura a lăsat aceste păsări o gheare ascuțită la marginile aripilor lor. Toate celelalte păsări nu au un astfel de instrument.

Comportament și mod de viață

Ca multe alte păsări, strugura Nanda poligamie. Un bărbat poate avea un harem mic de 3-7 femele. Dar aici slujba bărbatului este de a crește și a crește puii. Femelele, de regulă, pun ouă într-un cuib și nu mai sunt angajate în responsabilități familiale.

În general, struțul din America de Sud trăiește în grupuri mici, unind în turmele de ungulate. De exemplu, le place să pasc împreună cu vaci, vicuni sau oi. După cum arată practica, societatea ungulatelor, ca și speciile africane, le place. Unirea lor ajută atât păsările, cât și ungulații să se apere de pradă.

Una dintre trăsăturile strălucitoare ale lui Nanda este că le place apa și înoată foarte bine. Deoarece păsările nu tolerează bine căldura, își petrec cea mai mare parte a timpului în apă în zilele de vară. Dacă nu există un rezervor în apropiere, atunci struții dorm în timpul zilei în locuri izolate, răcoroase și se trezesc noaptea.

Când este amenințată, Nanda începe să țipă și să facă un sunet ascuțit. Unii oameni chiar își confundă uneori chiar sunetul cu prădătorii de sânge. Un alt detaliu interesant - în sezonul de împerechere, femela face un sunet similar cu cuvântul "nan-doo". Poate că au primit astfel de nume.

În ceea ce privește alimentele, aceste păsări sunt omnivore. Ei mănâncă legume, fructe și semințe, rădăcini și insecte care se găsesc în America de Sud. Apropo, vertebratele mici sunt delicatețea lor preferată. Restul dieta este similară cu celelalte struți.

ouă

Dar ouăle acestei păsări merită o atenție deosebită. În plus, ele sunt foarte hrănitoare, sunt, de asemenea, utile în ambarcațiunile naționale. Nanda poartă, de asemenea, ouă foarte mari, care sunt proporționale cu dimensiunile celor patru zeci de găini. Produsul în sine este alimentar și foarte util.

Dar cochiliile lor sunt de asemenea valoroase. De la meșteșugarii ei fac suveniruri și meșteșuguri. Prin calitățile sale, cochilia seamănă cu porțelanul. De exemplu, mulți meseriași fac vase și baze pentru picturi din ea.

Este de remarcat faptul că pielea de strut Nanda este, de asemenea, evaluate, cum ar fi crocodil. În America de Sud, din ea sunt fabricate genți de mână și diverse accesorii. Cu toate acestea, acesta este un material foarte scump, astfel încât numai firmele de elită de marcă îl utilizează.

Загрузка...

Vizionați videoclipul: Aishwarya Rai INSULTED by Shweta Nanda at Anushka Sharma Virat Kohli Wedding Reception (Februarie 2020).

Загрузка...

Загрузка...

Categorii Populare