Mallard - cel mai comun tip de rațe

Pin
Send
Share
Send
Send


Mallard rață este cea mai frecventă și mai răspândită specie de rațe. O puteți întâlni în aproape toate corpurile de apă oriunde în lume. Mallard este, de asemenea, o pradă preferată a vânătorilor, și este, de asemenea, strămoșul rațelor domestice. Doriți să aflați mai multe despre ea? Apoi, aspectul, o descriere a rasei, precum și caracteristicile sale inerente, citește mai departe în articol.

Descrierea și aspectul

Mallard are un corp destul de mare, cap mare și coadă scurtă. Lungimea corpului este de aproximativ 600 mm. Aripile pot ajunge până la 1 metru. Greutatea acestor rațe variază de la 750 g la 1500 g. Ei au un dimorfism sexual foarte bine dezvoltat în colorarea penajului, ceea ce se observă în special în timpul iernii și primăverii.

Capul masculului are o culoare verde închis. Pe gât este un guler alb mic. Spatele este gri-maro, cu dungi mici întunecate. Nadhvostiya în drak negru, și piept - ciocolată maro. Pântecele lui este gri, cu un model transversal exprimat implicit. Mai multe detalii pentru a lua în considerare masculin poate fi în fotografie.

Partea superioară a aripilor este pictată în tonuri gri-maroniu. De asemenea, pe aripi există o oglindă albastru-violet. Fundul aripii este acoperit cu pene albe. Aproape toate pene de coadă sunt drepte și au o nuanță de gri deschis. Dar există câteva pene de coadă care sunt răsucite în partea de sus. Ele sunt pictate în culori închise.

Picioarele masculine sunt portocalii, cu nuanțe roșii și membrane mai întunecate. În timpul perioadei de molotare, devine foarte asemănător cu o rață și își pierde aproape întregul penaj luminos. Aspectul femelei nu este foarte diferit de aspectul celor mai multe rațe de râu. În penajul corpului superior, predomină combinații luminoase de tonuri roșii, maro și negre, după cum se poate vedea în fotografie. Partea inferioară a corpului este vopsită într-o culoare maro-roșcat, cu pete întunecate neclară.

Aceeași culoare are o coadă de cal și o cățel de sus. Cel mai adesea, sanii rață sunt colorați în culori de paie luminoase. Ea, ca și bărbatul, are o oglindă pe aripi. Picioarele nu sunt la fel de strălucitoare ca bărbatul și pe fondul lui sunt destul de palide. Interesant, toți tinerii arată doar ca o femeie.

Distribuția și habitat

Mallards sunt în majoritatea cazurilor păsări migratoare. Această specie are aproximativ 7 subspecii, dar unii oameni de știință disting doar două. Există o mallard pe toate continentele, iar în Europa se întinde până la centura arctică. Aceste rațe petrec iarna în sud. Pot ajunge chiar și în Africa de Nord. Păstorul trăiește în aproape toate corpurile de apă. În timpul iernii, se poate găsi pe coastă.

Caracteristici biologice ale speciei

Formarea unei perechi pentru reproducere are loc în perioada toamna-iarnă. Rasa cuibuieste predominant pe teren, dar poate alege pentru acest lucru si goluri artificiale sau goluri naturale formate in copaci. Femelele încep să ocupe ouă încă din martie. De obicei, într-un ambreiaj există 9 până la 13 ouă cu o coajă albăstrui.

În timpul perioadei de ouat, masculul monitorizează siguranța ouălor și protejează cuibul.. Dar la început de incubație el pleacă. Acest lucru se datorează culorilor strălucitoare ale bărbaților în sezonul de împerechere. Un prădător din afară poate observa acest lucru și, dacă rămâne, poate aduce probleme nu numai asupra lui, ci asupra tuturor puilor. Perioada de incubație durează aproximativ 28 de zile. Când puii se naște, puii părăsesc cuibul foarte repede.

Dar, de foarte mult timp, sunt neprotejate, deoarece abilitatea de a zbura nu apar decât la vârsta de trei luni. După ce au dobândit deja această capacitate, se simt în siguranță, deoarece, ca și alte rațe de râu, mallard-urile pot decola de la fața locului la cel mai mic pericol. Înainte de aceasta, o mamă de rață, dacă descendența ei este în pericol, se poate preface că este rănită, distragând astfel prădătorul spre sine. Într-un an, o pereche poate reproduce doar un singur descendent.

Este, de asemenea, interesant faptul că mallard-urile sunt omnivore. Ei caută mâncare în apă puțin adâncă. Pentru a face acest lucru, își scot capul în apă sau scufundă întreaga parte din față a apei, luând astfel o poziție verticală. Un mallard nu se poate scufunda complet, din cauza particularităților structurii corpului său, apa îl va împinge imediat.

Pin
Send
Share
Send
Send


Загрузка...

Vizionați videoclipul: Pasajul la rate pe timp de iarna la '' Asociatia de vanatoare Fazanul de Aur '' Salonta - Romania (Decembrie 2021).

Загрузка...

Загрузка...

Categorii Populare