Racheta uimitor de frumoasă Krokhal - pasăre sălbatică cu un trinchi minunat

Pin
Send
Share
Send
Send


Rasa de merganser sălbatic sau, de asemenea, denumită în mod obișnuit cormoran de rață sau șoaptă, este o specie binecunoscută în Rusia și în țările CSI. Pe teritoriul nostru există două subspecii principale: marele merganser comun și marele himalayan. Acesta din urmă are o dimensiune puțin mai mică și un penaj mai sărac. Luați în considerare această specie de rațe în detaliu.

Descrierea rasei

Micul merganser este o rață destul de mare, care intensifică intens iarna și poate cântări aproximativ 2 kilograme. În țara noastră, cele mai comune subspecii ale marelui merganser comun. În special, aceste rațe pot fi văzute în Ural, Altai, pe Lacul Baikal și pe Peninsula Kola. Se stabilește mai ales în zonele estice, nordice și unele centrale ale Rusiei.

Desigur, ca toate rațele sălbatice, merganserul nu hibernează acasă, el alege țările calde din afara CSI. Deși, uneori, în timpul iernii se găsește pe Marea Azov, în largul coastei Primorye, pe Kamchatka. De exemplu, în toamna târzie în timpul zborului acestor păsări, în mărime de o mie și jumătate de mii, acestea sunt observate în mod regulat pe rezervorul Rybinsk.

Caracteristică externă

Colorarea unui pashail depinde de un sezon. De exemplu, în primăvară la păsări este cea mai strălucitoare și mai frumoasă. Bărbații au un penaj negru pe cap și pe partea superioară a gâtului, cu o nuanță verde strălucitoare. Partea inferioară a gâtului, precum și burta și pieptul, sunt de culoare albă, cu o nuanță elegantă roșiatică. Spatele și aripile superioare sunt negre, dar restul corpului și coada sunt gri. Ciocul este roșu, labele sunt portocalii, iar ochii sunt de culoare deschisă. Vedeți fotografia pentru mai multe detalii.

Femelele au pene de culoare deschisă. Capul și gâtul sunt de culoare roșiatică, gâtul și partea inferioară a sternului sunt albicios. Coada este vopsita intr-o culoare gri deschis, laturile si toata partea superioara a corpului sunt colorate. Întregul corp inferior, și acest abdomen și sternum - alb. Pe aripi, ca și bărbatul, există un alb alb mare.

Ciocul femelelor nu este foarte luminos, ușor portocaliu, ca labe. De asemenea, pe cap, penele superioare formează un mic trunchiu, așa cum se vede în fotografie. Vara, culoarea penei de păsări nu devine atât de tulbure și luminată, de aceea bărbații practic nu diferă de femele, cu excepția penajului de aripi.

Caracteristicile reproducerii și habitatului păsărilor

Micul merganser este o rață migratoare. Pentru iarnă, păsările calde migrează în jurul lunilor octombrie-noiembrie. În unele regiuni calde ale țării, ele trăiesc în rezervoare până la îngheț. Acestea ajung în locuri mai devreme, deja la sfârșitul lunii februarie - la începutul lunii martie acestea se găsesc în partea centrală a țării. În primăvară, păsările sosesc în locuri mici de cuibărit, în grupuri mici, de obicei între zece și douăzeci de indivizi. Ce nu se poate spune despre zborul de iarnă, când păsările se adună în turme uriașe de câteva sute.

Pasajul construiește cuiburi pe lacuri și râuri cu apă curată. Îi plac terenurile mai muntoase decât câmpiile. Deși totul depinde de subspecia pasăre. De exemplu, cel mai mic lotok krakhal se stabilește în zona de pădure din întreaga țară.

Ducele ajunge în locuri de incubare și creștere a puilor în perechi. După ce au construit cuiburi, au făcut jocuri și au depus ouă. În timpul unei ouătoare, femelele pot produce între 10 și 30 de ouă. Deseori numărul lor ajunge la 40. Perioada de incubație durează 32 de zile. O femeie construiește un cuib pentru copii, dar bărbatul se află în apropiere în primele zile.

Puii se dezvoltă foarte încet și încep să crească aripile numai după 60-70 de zile după ce au fost incubați. Deoarece pasărea se hrănește în principal cu pește, carnea are un miros și un gust foarte puțin atrăgător, așa că pasalul este popular cu vânătorii numai datorită frumosului său penaj.

Merganser cu nas lung

Acest subspecii de rațe are o dimensiune puțin mai mică decât o specie mai mare, dar, în general, practic nu există nici o diferență în ceea ce privește culoarea și modul de viață. Șunghiul cu șuvițe se așază pe întreg teritoriul tundrei și în pădurile din Eurasia.

smew

După cum am spus, acesta este cel mai mic subspecii de merganser. Locuiește în zona forestieră a țării, preferând păduri și copaci dense în loc de iazuri și zone de coastă. Penajul masculilor și femelelor este predominant alb, cu urme negre, gri și maro. Modul de viață și de reproducere nu diferă de toate celelalte tipuri de rațe.

Pin
Send
Share
Send
Send


Загрузка...

Vizionați videoclipul: Uimitoarea lume a lui Gumball + Haideți tineri titani! Comanda de pizza. Cartoon Network (Decembrie 2021).

Загрузка...

Загрузка...

Categorii Populare